VACANȚĂ ÎN 3

Ultima dată am fost în concediu în 2013. Eram 3 atunci, un copil și 2 adulți.

Anul acesta am decis că e timpul pentru o altă vacanță. Suntem tot 3, de data asta un adult și 2 copii. Călătoria la Câmpulung, din aprilie îmi arătase că sunt în stare să călătoresc cu 2 copii, așa că am făcut planuri de a petrece câteva zile la Brașov, la sora mea. Si așa tot insistă ea de câțiva ani să o viziteze cineva din familie.

Discutând cu ea despre vacanță, a apărut ideea de a merge din Brașov la mare, sau chiar în deltă. Am fost foarte entuziasmate, am căutat soluții de transport și cazare, ne și vedeam construind castele de nisip cu copiii. Apoi ne-am bosumflat. Lăsând deoparte orele lungi pe autobuz și tren, numai drumul și cazarea m-ar fi costat aproape toți banii pe care-i alocasem vacanței. Am spus că nu merită cheltuiala și efortul, că 5 ore pe drum cu autobuzul de la Piatra la Brașov sunt mai mult decât suficiente și că banii pe care i-am fi dat pe transport și cazare la mare, mai bine îi cheltui în Brașov. Oricum nu aveam să ne plictisim acolo.

Bineînțeles, cum se întâmplă de obicei în prag de plecare, fix în ultimele zile am primit multe traduceri. Cu chiu cu vai le-am terminat pe toate, cu excepția uneia pe care am luat-o cu mine și am lucrat-o la sora mea. În ultimul moment am făcut și bagajele. Mii de mulțumiri celui care a inventat listele de bagaje, așa am putut să mă organizez în timp scurt și am uitat acasă doar o pereche de sandale a căror lipsă nu am simțit-o decât pentru că îmi plăceau foarte mult și mi-ar fi plăcut să le port prin Brașov.

Ziua 1

Am pornit la drum la cu autocarul firmei Tarsin, care face zilnic traseul Rădăuți-Brașov și retur și pleacă din Piatra Neamt la ora 10. Condițiile din autocar sunt foarte bune. Este curățenie, aer condiționat, șoferul cu care am venit a fost amabil.

David s-a bucurat de drum pentru că, după aproape 2 luni de pauză de tabletă, l-am lăsat să o ia cu el.

Știam că Elizei îi va fi rău. Întotdeauna pe drumurile lungi îi e rău, indiferent ce remedii folosesc. M-am înarmat cu multe punguțe și șervețele și am sperat că totul va fi bine. Spre deosebire de alte călătorii, de data aceasta nu s-a speriat. Îmi arăta spre burtică, apoi se strâmba să-mi arate că îi e rău, vomita un pic în punguță apoi se liniștea. A adormit abia după ce am ieșit din Miercurea Ciuc și s-a trezit când am ajuns la Brașov.

brasov ziua 1 (20)

– o mică oprire la Lacul Roșu, prilej de dezmorțit picioarele –

Din autogară ne-au preluat Oana și Andrei și am mers acasă să lăsăm bagajele.

brasov ziua 1 (26)

– de îndată ce a coborât din autobuz, Eliza s-a lipit de Oana și a stat așa mult timp –

După o odihnă scurtă și o felie de pepene reconfortant, am ieșit la niște cumpărături scurte, apoi ne-am oprit la o înghețată și o limonadă care au mers de minune după o călătorie lungă.

– o înghețată mult mai mare decât ne-am fi așteptat. Nu am reușit să o dăm gata –

Acasă ne-am uitat la un film. Eliza a fost foarte intrigată de proiector și tot alerga după animăluțele de pe perete. Pentru noi a fost o mare distracție să-i vedem reacția.

brasov ziua 1 (61)

– primul film văzut cu proiectorul –

Ziua 2

Pentru că ploua, Andrei a propus să mergem la Paradisul Acvatic. Am sărit cu toții în sus de bucurie, Oana a fugit să ne cumpere șlapi și alte chestii ce ne trebuiau pentru piscină, ne-am urcat în taxi și duși am fost.

Au fost 6 ore fantastice. Paradisul acvatic e un loc minunat de petrecut câteva ore, mai ales cu copiii. Are un bazin mare (mie apa îmi ajungea până la gât), unul mic pentru copii, un bazin cu  tobogane și un bazin cu prelungire afară cu apă foarte caldă. Plus jacuzzi și alte servicii (saună, grotă de relaxare, masaj etc).
E curat, personalul face curat în permanență. La restaurant mâncarea este foarte bună.
David s-ar fi mutat acolo dacă s-ar fi putut. A fost super încântat de terapia cu pești și de grota de relaxare.
Eliza a fost cucerită încă de afară, când a văzut bazinele pe geam și abia am reușit să o schimb la vestiar, așa de nerăbdătoare era să ajungă la bazin. După ce i-a cumpărat Andrei un colac, nu a mai vrut să iasă din apă. O mutam eu dintr-un bazin în altul, ca să mai variem. Începuse chiar să dea din picioare și să se deplaseze singură cu colacul în bazinul mare, fără să o susțin eu.
A plâns când am plecat, nu voia să se îmbrace, în semn de protest și-a scos papucii și șosetele și a trebuit să o port în brațe până la mașină.
Mai mult nu a reușit să protesteze că era foarte obosită după 6 ore de bălăceală. A adormit în 30 de secunde după ce a plecat mașina.

Ziua 3

În a treia zi a ieșit soarele. Am profitat de ocazie să urcăm cu telecabina. Drumul spre Tâmpa ne-a purtat prin centru, prilej pentru Eliza să alerge după porumbei. Lui David i-a fost un pic frică de telecabină, apoi sus, unde am făcut poze, dar drumul prin pădure l-a bucurat mult, a citit afișele cu fauna și flora din zonă, a făcut entuziasmat poze pe care abia aștepta să le arate prietenilor.

– la plimbare prin Brașov –

brasov ziua 3 (6)

– Am admirat un domn care cânta foarte frumos la vioară. Eliza a dansat pe muzica lui, el a stat apoi de vorbă cu David –

– o scurtă pauză după călătoria cu telecabina –

-pe munte –

– undeva aproape de telecabină este un parc tematic cu instrumente muzicale făcute din corzi, bucăți de pânză, capace de oale, o roată cu capace de sticlă metalice pe spițe și multe altele. Sunt cam stricate toate, dar ideea mi s-a părut fantastică –

După ce am coborât, el a fost cu Oana și Andrei la un Muzeu, iar eu și Eliza i-am așteptat în Piața Sfatului, prilej pentru copilă de a alerga după porumbei, de a se juca cu apa de la fântâna arteziană și de a saluta toți părinții copilașilor din Piață.

 

Ziua 4

Așteptam mult ziua asta și îmi doream mult ca ploaia să nu ne împiedice planurile. Vremea a ținut cu noi și am putut să mergem la zoo

David s-a bucurat de tot ce a văzut la Zoo. Știu că nu tuturor le plac grădinile zoologice, dar noi ne-am bucurat de cea din Brașov. Eliza s-a limitat la a admira iepurașii și rațele, apoi a petrecut restul timpului la tobogane.

Cu ocazia aceasta le-am revăzut după mulți, mulți ani (să fie vreo 12) pe nașa mea de botez și pe fetele ei pe care, când eram mică le prezentam drept verișoarele mele (era prea grea formula „fetele nașei mele”).

Lucrurile s-au potrivit în așa fel încât să își programeze și ele un week-end în zonă, împreună cu cei mici ai lor și am profitat de ocazie să ne revedem. Nu am avut noi timp de prea multe vorbe din cauză de 6 copii între 2 și 9 ani, care trăgeau fiecare în altă direcție, dar întâlnirea asta m-a reconectat cu un trecut foarte drag.

– prin Grădina Zoologică –

brasov ziua 4 (48)

– trupa noastră veselă –

 

După vizita la zoo, Oana și Andrei ne-au dus la Lacul Noua care e foarte aproape de grădina zoologică. Deși eram deja obosiți, nu am regretat vizita asta.

La restaurant mâncarea e bună (nu m-au impresionat prea tare papanașii, dar ciorba de pui a mers ca unsă). Ne-am plimbat pe malul lacului, am admirat rațele, am văzut sute de pești și câteva broaște țestoase care se înfruptau din pâinea aruncată de cei de pe pod (printre peștii mici am văzut și câțiva care ni s-au părut enormi). Copiii s-au mai jucat în toboganul gonflabil, apoi am încheiat hoinăreala cu câte un pahar de gheață cu sirop. Nu-i spun granita pentru că era mult prea dulce și fără vreo legătură cu cea veritabilă, pe care am băut-o în Italia, dar a mers bine după o zi călduroasă.

– la Parcul Noua –

În stația de autobuz, Eliza, extrem de obosită, a făcut o criză de plâns, pentru că nu am lăsat-o să meargă la toboganele de pe partea cealaltă a străzii. A ținut-o într-un plâns cu urlete până a pornit autobuzul. Apoi a adormit.

brasov ziua 4 (87)

– Abia acum îmi dau seama cât e de lungă copila –

Ziua 5

Andrei a plecat la pescuit. Cu gândul la captura lui, pe care urma să o consumăm spre seară, am făcut o ultimă plimbare prin Brașov. Am ajuns pe aleea După Ziduri, de unde am urcat la Turnul negru și Turnul alb.

– prin Brașov –

– pe aleea După Ziduri –

– la Turnuri –

– – am vizitat și muzeul, cu o expoziție despre promenadele de altădată –

La întoarcere ne-am oprit un pic în centru, am mâncat o înghețată iar Eliza a mai alergat după porumbei.

brasov ziua 5 (15)

Și, pentru că duminică a fost Sf. Maria Magdalena, Oana și Andrei mi-au dăruit o cutie de bomboane și flori. De asemenea ne-am bucurat și de faptul că Pisica lor, într-un final, a decis să nu-i mai fie teamă de noi și să iasă din ascunzătoare

brasov ziua 5 (132)

Am fi vrut să mergem spre seară la Râșnov, să-i vedem pe cei de la Fără Zahăr, dar era peste puterile noastre. Concertul era târziu, depindeam de autobuze care nu prea mai circulau după eveniment iar copiii erau deja obosiți. Așa că am preferat să facem bagajele și am mai ieșit puțin în parc cu Eliza.

Drumul de întoarcere a fost mai ușor. David s-a jucat pe tabletă până i s-a terminat bateria, apoi a început să se minuneze de frumusețea peisajului. Eliza a dormit mai bine de 2 ore, s-a trezit abia când eram aproape de Lacul Roșu. Tot i-a mai fost rău, dar nu ne-am consumat prea mult pentru asta.

Și gata vacanța noastră. Nu știu când vom mai face o ieșire de genul acesta dar pot spune că nu e chiar atât de greu să pornesc la drum cu 2 copii. Dimpotrivă, timpul parcă trece mai ușor pe drum iar atâta timp cât nu țin morțiș la activități unde prezența copiilor nu e chiar potrivită, mă pot simți foarte bine

3 gânduri despre „VACANȚĂ ÎN 3

 1. Madi, la multi ani de nume!
  Nu ti-am scris niciodata, dar regasesc blogul tau din cand in cand cu bucurie. Te citesc ocazional de niste ani buni (avea baietelul tau vreo 3 anisori) si m-a impresionat intodeauna abordarea ta . Esti un om cald si bun si ai inflorit!
  intodeauna te-am admirat, mi s-a parut trist ca ai divortat, dar esti asa de bine si asat se vede! fetita ta a venit atunci cand trebuia, iar tu acum radiezi. Si da, asa cum spunea domnul esti foarte feminina si frumoasa! iar cand zambesti, o faci cu sufletul. 🙂
  Felicitari, tine-o tot asa si sa te bucuri in continuare de si cu minunile tale de copii!

  Apreciază

  1. Mulțumesc. Îmi prinde bine să citesc aprecieri, Am și stări proaste și nu le ascund, dar îmi place să cred că ceea ce sunt eu cu adevărat e ceea ce văd cei care mă apreciază.

   Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s