POARTĂ-MĂ ÎN POVESTE ȘI UN FLASH-MOB

În vara aceasta am făcut primii pași în trecerea de la statutul de simplă membră WAHM la cel de colaborator. Bine, nu știu cum mă văd cei din asociație, dar mie așa îmi palce să privesc lucrurile.

Despre Asociația Work at Home Moms, mi-am propus de mult să scriu. Nu am reușit să-mi adun cuvintele. Nici acum nu o voi face prea în detaliu. Spun doar că Asociația WAHM reunește și sprijină mame care lucrează acasă sau care au o afacere proprie. Filiala din Piatra Neamț funcționează de aproape doi ani iar eu sunt foarte recunoscătoare vieții că mi-a scos în cale femeile acestea minunate, cu povești de viață care m-au inspirat, femei care m-au primit în mijlocul lor, m-au făcut să mă simt acasă, m-au încurajat, mi-au dat sugestii atunci când am avut nevoie, au avut încredere în mine și răbdare nesfârșită să mă vadă că mă ridic în ritmul meu, fără presiuni care m-ar fi putut face să bat în retragere.

În vara aceasta, WAHM a lansat proiectul „Poartă-mă în poveste”. Ar fi trebuit să scriu mai demult despre el. Nu am găsit dispoziție să o fac decât acum. Proiectul urmărește promovarea lecturii atât în rândul copiilor cât și în rândul adulților. Pornește de la ideea că un copil va îndrăgi lectura dacă adulții din jurul lor oferă exemplu personal în acest sens. La Piatra Neamț mi s-a propus să preiau eu această activitate și, în ciuda impulsului de a spune un mare NU inițial, am acceptat.

După o trecere în revistă a cărților donate asociației de  diverse edituri, am ales trei dintre ele și am decis să organizăm trei cercuri de lectură. Nu îmi doream ceva de amploare, simțeam că nu fac față la prea mulți participanți. Am gândit totul ca pe o serie de întâlniri restrânse, intime, care să ne permită să ne apropiem unii de ceilalți, să pot privi copiii în ochi atunci când le citesc, să le pot vedea reacțiile pe parcursul lecturii.

Pentru mine proiectul acesta a fost o probă de activitate în care mă pot implica, am învățat ce-mi stă în putere să fac, mi-a deschis mintea spre alte idei pe care le-aș putea pune în practică împreună cu Asociația WAHM, idei pe care le aveam și până acum dar în privința cărora mă simțeam blocată, mi se părea imposibil să reușesc singură să pun în aplicare ceva din ce gândeam și visam.

Am reușit să creăm împreună un cadru relaxat, vesel și colorat, am citit, ne-am jucat, am colorat, ne-am bucurat unii de ceilalți și de zilele călduroase de vară.

Am și dovezi:

august (29)august (19)august 2018 (310)

Am gândit perioada acestor activități în august pentru a le încheia frumos, cu o altă acțiune a Asociației WAHM, din cadrul aceluiași proiect. Pe 2 septembrie, la ora 17, în 4 orașe mari ale României se va desfășura simultan un flash-mob de lectură.

Aveți detalii mai multe pe pagina de FB a evenimentului:

https://www.facebook.com/events/2155391208120339/

La Piatra Neamț ne vom întâlni în parcul din centru. Vom citi în public, vom discuta despre cărți, le vom oferi copiilor exemplu pozitiv în ce privește lectura. Vom fi, astfel, alături de prietenii din București, Cluj și Brăila în această acțiune de promovare a lecturii.

Vă așteptăm și pe voi. Sunt convinsă că nu veți regreta timpul petrecut alături de noi.

Un gând despre „POARTĂ-MĂ ÎN POVESTE ȘI UN FLASH-MOB

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s