LOCUL LINIȘTIT

Mi-am dorit mult să fac un Quiet Zone. Mă trezeam uneori pierdută în postările de pe grupurile de activități Montessori, urmărind diferite idei și căutând o soluție să încropesc și eu unul. 
Dar stau într-o garsonieră. Spațiul e o mare problemă și fiecare amenajare trebuie gândită și răsgândită pentru că o mobilă mutată provoacă modificări în organizarea întregii camere.
Săptămâna trecută am făcut, însă, niște renovări destul de masive. Meșterul familiei a decis că e timpul să-mi îndeplinească planurile și mi-a renovat balconul, lărgind camera.
Dorința mea în toate modificările pe care le fac și le voi face în viitor e să ajung la un minimalism funcțional pentru o garsonieră în care locuiesc trei persoane de vârste și cu nevoi diferite. Renovarea balconului a fost primul pas. am profitat de ocazie să scap de niște mobilă inutilă căreia i-am făcut vânt fără regrete, inclusiv televizorului enorm care a decis brusc că nu mai funcționeze, spre marea mea bucurie.
Am rămas cu locul acesta unde am putut improviza ce mi-am dorit.
Am folosit:
-, o plapună veche, din aceea groasă, cu care nu se mai învelește nimeni de ani buni și ocupa loc aiurea în dulap. Am împăturit-o în două și am pus-o într-un cearșaf de o persoană (până îi fac o husă mai pe dimensiunile ei).
-Perne de diverse dimensiuni,
– carton pe pereți,
– o fostă boxă care a suferit mult în urma problemelor de anul trecut cu umezeala și mucegaiul (unul dintre motivele care au impus renovarea balconului). Am scos totul din ea și a rămas carcasa, pe care am curățat-o și am transformat-o în lădiță. Înăuntru am pus cărți, cutia cu instrumente muzicale și coșulețul cu creioane colorate și carioci.
– o instalație cu țurțuri, pe care cred că o schimb cu una mai luminoasă, ca să putem citi doar la lumina ei.
Eliza încă nu a văzut ce am meșterit eu ieri. David abia azi vine din vacanță.
Sunt curioasă cum vor reacționa.
septembrie 2018 (51)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s