CĂRȚILE

Acum trei ani eram în ultimul an de facultate.

Acum trei ani am făcut un curs de Literatură pentru copii cu o doamnă (cred că atunci era domnișoară, nu mai știu exact) minunată, care mi-a rămas lipită de suflet alături de alți profesori cu care, de-a lungul anilor, am făcut cursuri dragi mie.

De trei ani îmi doresc foarte mult două cărți. Le-am căutat periodic. Am vrut să le cumpăr musai împreună, pentru că în sufletul meu au aceeași valoare și nu mă pot gândi la una fără cealaltă, dar când găseam una, la cealaltă era stoc epuizat și invers. Când le-am găsit împreună, eram în perioada în care aveam alte priorități financiare.

Anul acesta, David e destul de mare să guste aceste povești, așa că am mai dat o căutare. Au sosit chiar la timp pentru a fi împachetate frumos și așezate pe raftul cu ghetuțe.

Prima carte este Țaraundevinerierajoi de Octav Pancu-Iași. O cunoașteți cu siguranță în ediție mai veche sau ați auzit măcar titluri din ea: Iedul cu trei capre, Fetița care l-a luat pe NU în brațe (pe asta știu sigur că am citit-o în școala primară) etc. Ador poveștile astea și deja am ochit câteva pe care să le citesc copiilor la grădiniță.

A doua carte e Lumea Poveștilor de Ion Vlasiu. Despre ea am de spus un singur lucru: Trei iezi și lupul. Povestea asta spune atât de multe despre copii și adulții care intră în contact cu ei, pe un ton atât de amuzant, încât mă trezesc uneori redând replici din ea și râzând singură.

Vi le recomand pe amândouă din tot sufletul

20181205_164247

Sigur, în momentul acesta bucuria și mulțumirea pentru cărțile astea e mai mult a mea. David e preocupat cu un lego nou (nu se putea ca Sfântul Nicolae să nu-i aducă ce-și dorea el mult) iar Eliza cu jocul ei cu scaieți.

Treptat vor învăța și ei să se bucure de poveștile care pe mine mă încântă atât de mult

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s