UN AN NOU, DOUĂ PROIECTE NOI

Proiectul nr. 1 este blogul culinar al copiilor: DE-A BUCĂTARII CU DAVID ȘI ELIZA

Lui David îi place mult să-și prepare diverse gustări și studiază deseori cărțile mele de bucate. De când avem aragaz nou, l-am provocat să gătească mai mult și am decis să deschid acest blog. În fiecare săptămână voi posta o rețetă nouă făcută de copii cu un minim ajutor din partea mea.

Vă așteptăm pe blog și pe pagina de Facebook, așteptăm păreri, sugestii. Așteptăm și critici pozitive, dar vă rog să țineți cont de faptul că eu am foarte puțină experiență în bucătărie iar ei au 10, respectiv 3 ani. Învățăm împreună și în domeniul acesta.

Este doar începutul. Anul viitor vom complica un pic proiectul, dar vă voi spune totul când va veni momentul.

 

Proiectul nr. 2 l-am intitulat 365 DESENE ÎN 2019

Mi-a plăcut mereu să desenez. În copilărie desenam personajele preferate din desene animate și-mi umpleam pereții cu ele. Nu cunoșteam tehnici, foloseam doar un creion și o radieră, dar îmi ieșeau desene drăguțe.

Apoi m-am luat cu altele și am abandonat desenul. O viață întreagă m-am autoconvins că nu știu să desenez, pentru că nu am făcut niciun curs care să mă învețe bazele.

Și a venit facultatea a doua și cursul de Educație plastică, pe care l-am savurat. Pentru examen am pictat un tablou pe care l-am lucrat cu tot sufletul și care mi-a demonstrat că nu am nevoie de niciun curs sistematizat pentru a picta, am nevoie doar de practică.

În tumultul evenimentelor din ultimii ani, însă, nu am găsit liniștea de a desena mai mult decât niște mâzgăleli, așa că am abandonat din nou dorința aceasta.

Anul trecut  Vavaly a avut un proiect minunat: un desen pe zi. Am văzut cum a evoluat cum desenele ei au început să fie tot mai experimentate și îmi place mult, foarte mult cum desenează acum.

Anul acesta a venit rândul acestui proiect. În fiecare zi voi desena ceva cât de mic.

Era cât pe ce să nu încep proiectul acesta azi. Eliza nu a dormit la prânz și credeam că nu voi avea putere să mai desenez. Dar uite că am avut. O ceașcă de cafea. Pentru că tânjesc de câteva zile după o ceașcă de cafea cu lapte de cocos, așa cum numai eu mi-o prepar, dar mă iau mereu cu altele și nu mai apuc nici să pun ibricul pe foc, darmite să savurez în liniște cafeaua.

Desenul nr. 1/365

20190101_200226

Nu voi pune zilnic desenele aici. Voi face un album pe pagina de Facebook (apropos, mai nou am făcut și o pagină de Facebook a blogului). Dacă sunteți curioși să vedeți cum desenez, dacă aveți sugestii care mă pot ajuta, vă aștept acolo.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s