AZI, ÎN CASĂ, A FOST CURAT

Da,  da, știu că o să mă invidiați, dar azi, la mine în casă, a fost curat.

Nu am avut jucării de strâns de pe jos, au stat toate frumos în rafturi. După ce Eliza se juca cu câte un joc, îl puneam împreună imediat la loc și nu s-au strâns piese amestecate de sortat și aranjat.

Am făcut chiar și pâine împreună cu copila. Cât ea a amestecat în făină eu am spălat vasele, am eliberat și șters blatul, am spălat aragazul. Și nu, azi nu a ajuns făină pe jos, nu am avut de curățat prea mult după activitatea noastră.

Azi n-au fost haine pe jos, pe scaune sau pe calorifere. Toate au stat cuminți pe rafturile lor. Nici pe sfoara de la balcon nu au fost rufe (mulțumesc, mami, că mi le-ai strâns ieri), în concluzie azi a fost lumină naturală în casa mea.

Nici firmituri sau alte mizerii nu au fost peste tot pe jos. Am scuturat covorașele, am aspirat, le-am pus la loc.

Azi am primit preotul cu Ajunul Bobotezei. De când locuiesc aici e prima dată când simt că-l pot primi. În anii trecuți nu mă puteam dezmetici, nu mă puteam mobiliza să fac curat, nu mă simțeam bine. Era un haos total în mine și în jurul meu.

Azi lumina și liniștea din sufletul meu s-au revărsat și asupra casei. Toate lucrurile și-au găsit locul și a fost curat.

 

PS: Nu vă gândiți că azi casa mea a arătat ca în reviste. Departe de asta. Încă sunt zone haotice, dar nu chiar la vedere. Încă sunt lucruri care așteaptă să fie sortate, care-și așteaptă un loc al lor la mine în casă sau în casele altora. Dar e tot mai curat în ultimul timp și mai lumină. Haosul se retrage, se risipește tot mai mult și din mine și din jurul meu. Și e așa bine!

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s