ALT TORT CURCUBEU

aprilie 2019 (128)

Pentru că Eliza a fost bolnavă de ziua ei și nu am putut petrece cu colegii, am hotărât să amânăm evenimentul cu fix o lună.

M-am tot gândit ce să le duc copiilor de la grădiniță astfel încât să fie un dulce cât de cât sănătos dar să nu mă coste foarte mult și am decis să fac eu tortul.

Sigur, în situații din astea îmi place mult să mă complic, așa că, dacă tot mi-a încolțit în minte ideea de tort curcubeu, nu m-am lăsat și am pus-o în practică. Tortul curcubeu avusese mare succes la aniversarea lui David de acum câțiva ani, știam că e gustos și aspectuos, dar tot am avut emoții. Am mai făcut eu torturi, dar niciodată pentru cineva din afara familiei și a cercului apropiat de prieteni.

Pentru blaturi am folosit rețeta simplă de pndișpan, dar, pentru că am pus și alte ingrediente în afară de ouă, zahăr și făină, am adăugat praf de copt. Nu destul, se pare, pentru că blaturile nu au crescut destul pentru a fi pufoase și să poată fi însiropate corespunzător. Au fost, totuși, gustoase.

Pentru blatul mov mi-ar fi trebuit afine. Nu aveam decât fructe de pădure amestecate și n-am stat să aleg afinele, așa că a ieșit un fel de mov-rozaliu. Pentru blatul portocaliu am folosit morcovi iar pentru cel verde spanac.

Nu am mai vrut cremă cu griș, de aceea am cerut sfaturile unei prietene care mi-a oferit toate detaliile de care aveam nevoie pentru o cremă delicioasă din mascarpone și frișcă. Nu știu de ce nu am încercat-o până acum, se face foarte ușor și nu e pretențioasă, poți jongla cu cantitățile până iese cum vrei. Pe scurt, 2 părți mascarpone (sau altă cremă de brânză) și 1 parte frișcă, bătute bine bine separat, cu zahăr pudră, apoi amestecate.

Am împărțit întreaga compoziție în 3 și am trecut la colorat.

Crema galbenă am colorat-o cu turmeric și ulei de cătină. Pentru crema roșie am folosit jeleu de căpșuni (nu a ieșit roșu, și un roz pal) iar pentru cea albastră ar fi trebuit afine dar, din nou, nu am stat să le aleg, așa că am folosit jeleu de fructe de pădure și a ieșit roz.

Cu ornatul nu mi-am făcut griji. Îndemânarea mea la lucrurile migăloase lasă mult de dorit, așa că am lăsat totul pe mâna Elizei. Am amestecat toate bombonelele, floricelele, biluțele, steluțele și ce mai aveam de ornat iar ea le-a presărat conștiincioasă pe tort, într-un amalgam de culori.

aprilie 2019 (119)

Sigur, nu a fost cel mai aspectuos tort, mie chiar îmi părea că seamănă cu pozele acelea cu valurile mării încărcate de tot felul de gunoaie, dar copiilor le-a plăcut și nu s-a mai plâns niciunul că nu a primit bombonică sau floricică. Au avut din plin din toate.

aprilie 2019 (131)

Tortul nu a ieșit chiar curcubeu. dar a fost colorat și vesel, ca noi, iar spre liniștirea emoțiilor mele, copiii chiar au mâncat cu poftă și au mai cerut

Așa am prins curaj să mai încerc. Trebuie să mai lucrez la rețeta de blat, în rest, am o vagă presimțire că aniversările din familie vor avea de acum parte de tortul meu curcubeu 🙂

La mulți ani, copila mea! Ziua ta de 3 ani o sărbătorim de 3 ori (mai urmează o petrecere). Să-ți fie întreaga viață o sărbătoare!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s