42

Ieri dimineață nu am avut dispoziție de a sărbători.

Sărbătorisem cu o zi în urmă, cu familia, cu oamenii mei veseli și înțelepți care îmi dau mereu putere și pace, cu copii veseli, cu colinde, cu un tort surpriză.

Tot ce voiam era să petrec timpul doar cu mine. În plus, o moleșeală specifică vremii ploioase, mă făcea morocănoasă și, decât să răspund în doi peri, am preferat să las pe mai târziu citirea mesajelor.

Am petrecut dimineața cu Eliza, am gătit, am făcut un pic de ordine în jucăriile ei, ne-am retras apoi fiecare pe ecranul ei, ea urmărind-o pe Rosie și desenând, eu urmărind un film la întâmplare și pictând.

Apoi am dormit. Ei bine, somnul acela întrerupt de multe ori de Eliza mi-a schimbat total dispoziția. M-am trezit cu chef de mișcare și vorbă. Când Eliza m-a întrebat Dat noi stăm azi toată ziua în casă? nu ieșim deloc? ne-am îmbrăcat și am ieșit la o plimbare fără țintă. Am întors chiar și 2 apeluri pierdute pentru a răspunde la urări.

Apoi a sosit apelul care ne-a transformat total ziua. O prietenă dragă de-a Elizei ne-a spus că vine la patinoar, aproape de noi. N-am stat pe gânduri. Am făcut cale întoarsă, ne-am echipat potrivit și am pornit spre patinoar. A fost foarte frumos. Eliza se ține deja bine pe patine susținută de pinguinul ajutător. Încă nu face pași, dar nu-și pierde echilibrul..

Când să plecăm, familia cu care ne-am întâlnit ne-a invitat la masă. Nu cred că aveau idee că e ziua mea. Așa sunt ei, foarte ospitalieri și nu pierd nicio ocazie să le ofere copiilor zile petrecute în compania prietenilor. Eliza a sărit în sus de bucurie, așa că am mers.

Am petrecut o seară printre oameni veseli și copii năzbâtioși, o seară cu mâncare bună și colinde cântate de copii.

La un moment dat au sărbătorit un membru al familiei pe care nu apucaseră să-l sărbătorească în zilele anterioare, așa că am mâncat și tort.

Am plecat târziu, cu Eliza plângând că mai vrea să stea, cu promisiuni că ne vom întoarce.

Mă simt privilegiată că am putut sărbători atât de frumos.

PS: Știu că unii vor dezaproba felul în care am petrecut ziua de ieri. Vă înțeleg și vă respect modul de a privi lucrurile. Sper să înțelegeți și voi și să mă respectați în aceeași măsură.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s