RELAXARE DE WEEK-END

Unul dintre cele mai mari neajunsuri ale unei persoane care lucrează acasă e că, de fapt, nu se oprește niciodată din lucru.

Mie mi-e foarte greu să mă relaxez. Mereu am gândul la ce mai am de tradus, la câte ore va trebui să lucrez ca să termin la timp, mereu fac planuri despre cât timp să petrec cu copiii ca să pot termina și traducerile etc. Foarte rare sunt momentele acelea când termin traducerile și mă pot implica 100% în alte activități.

Am rărit mult traducerile de când lucrez la grădiniță, dar tot lucrez destul de mult. Nu am încotro, am nevoie și de sursa asta de venit.

Câteodată spun că fac o pauză. Transmit birourilor că 2  zile nu traduc, dar tot se mai ivește câte ceva urgent. Sau mi-am pus în minte să lucrez la traduceri doar în timpul săptămânii și să dedic week-end-ul copiilor și altor activități pe care mi-aș dori să le fac. Nu reușesc niciodată să mă mobilizez să trimit mesajula cela prin care declar că nu mai lucrez în week-end.

Dar o voi face, pentru că am observat că, atunci când mă odihnesc în week-end, mă simt mai bine în timpul săptămânii și am mai mult spor la lucru. A mă odihni nu însamnă neapărat să dorm cât de mult pot, dimpotrivă, somnul prea mult mă obosește mai tare. A venit, însă căldura iar Eliza vrea să ieșim mereu afară și să uităm să intrăm în casă. David ar vrea și el să hoinărim, iar pe mine mă relaxează mult mersul pe jos.

Sâmbăta trecută, de exemplu, i-am dus pe David și un prieten de-al lui la Cercetași. Pentru Eliza am luat căruțul și, cât timp ei au făcut activitățile noi ne-am plimbat prin oraș, am mâncat o prăjitură și am băut un suc, am cumpărat gogoși pentru băieți, ne-am bucurat de soare (chiar dacă bătea un vânt cam rece).

Când i-am luat pe băieți le-am propus să mergem acasă pe jos. Au încercat să protesteze, dar le-am demonstrat că o plimbare de 30 minute pe jos nu e nicicum plictisitoare sau obositoare. Ne-am oprit și să mâncăm ceva, apoi am ajuns acasă. Plecasem la 11.30, era ora 16. când ne-am întors. A fost una dintre cele mai relaxante zile din ultimul timp, cu Eliza încântată de vremea frumoasă. Nu a dormit la prânz, dar a adormit pe la 18 și s-a trezit abia pe la 5.30 a doua zi.

Duminică decisesem să mergem cu trotinetele în oraș. Ne-a sunat, însă, o cunoștință care ne-a invitat la o ieșire să vedem lebedele. Eliza a sărit în sus de bucurie când a auzit că se va întâlni cu colegul ei M, așa că nu am stat pe gânduri. Am petrecut un timp pe malul apei, copiii s-au jucat cu pietre și nisip, noi, mamele, am stat de vorbă și ne-am bucurat de ei. Când s-a făcut frig am prelungit întâlnirea la o pizza acasă la M, prilej pentru copii să se joace mai mult.

Abia după ce am ajuns acasă și a adormit Eliza am deschis laptopul să văd ce am de lucru. În 2 ore am terminat traducerile și mi-a mai rămas timp de bântuit un pic pe net până să mă culc.

Week-end-ul acesta am acceptat ceva mai mult de lucru, dar tot nu am putut lucra. Pentru că se anunța soare, am decis să mergem la mama. Aerul curat avea să ne facă bine tuturor și era păcat să nu profităm de 2 zile la țară. Ne-am speriat dimineață când am văzut că e mohorât, dar am decis să avem încredere în prognoza meteo care spunea că pe la amiază vor dispărea norii și va fi soare și cald. Și chiar așa a fost. Copiii s-au jucat în grădină, am făcut gogoși, am fost la plimbare pe deal și am cules floricele.

 

Dap, mi-am încărcat baterile și week-end-ul ăsta.

Un gând despre „RELAXARE DE WEEK-END

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s