LA FINAL DE CLASA A DOUA

Știu, vacanța a început de ceva timp, dar eu nu m-am simțit în stare să scriu despre finalul clasei a doua. Totuși, am nevoie să scriu și despre asta.

A fost un an greu pentru noi. Eu m-am implicat în activități care s-au dovedit a fi peste puterile mele, care mi-au luat mult din timpul pentru copii și m-au epuizat. M-am trezit la limita depresiei, extrem de obosită, fără niciun chef de viață.

Am dezamăgit și supărat niște oameni. A fost necesar pentru a-mi recăpăta echilibrul și a readuce lucrurile pe linia de plutire. Treptat, mi-am revenit și am început să pun cap la cap ce lăsasem să se destrame în viața mea și a copiilor.

În toată perioada asta, am cam neglijat școala lui David. Am comunicat foarte rar cu învățătoarele, nu am fost la ședințe. În perioada când am fost cel mai jos, consideram un succes simplul fapt că reușeam să-i pregătesc  sandwich-urile și să-l trimit la școală cu haine curate (un timp nu am avut nici mașină de spălat rufe funcțională și trebuia să spăl totul de mână).

Nu știu ce au gândit doamnele învățătoare despre mine în acest an școlar. Nu am îndrăznit să vorbesc cu ele, oricum nu mi-aș fi găsit cuvintele. Dar cred că au înțeles. David, deși nu e printre primii din clasă (nici nu am insistat vreodată pe aspectul acesta), sub îndrumarea lor a evoluat bine. A mers la școală cu plăcere, s-a bucurat de tot ce a învățat, nu a fost nicio clipă tratat diferit din cauză că eu nu mă implicam în viața lui școlară.

După serbarea de final de an, am mers să le mulțumesc doamnelor că ne-au înțeles și că au avut grijă ca David să nu se piardă. Abia am putut vorbi de emoții. M-a pufnit plânsul și mi-am scurtat vorbele.

În clasa a treia vom fi mai bine. Am învățat ce am avut de învățat din lecțiile acestui an.

Untitled collage (14)

David și doamnele lui învățătoare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s