CIN’ TE MAI IA?

Azi am citit articolul acesta  E scris în 2014. Eu am divorțat ceva mai târziu.
Nu cred că mentalitățile se schimbaseră, dar am fost una dintre norocoasele scutite de astfel de compătimiri, cel puțin pe față. Ce s-o fi vorbit fără să aud, nu știu și nici nu-i important pentru mine.
Cert e că asta cu „Cin’ te mai ia cu doi copii?” nu a intrat atunci și nu intră nici acum pe lista preocupărilor mele.
Sinceră să fiu, nu am înțeles niciodată preocuparea aceasta a celorlalți. De obicei, atunci când o femeie decide să divorțeze, o face conștient, își asumă tot ce urmează. Cel puțin acesta a fost cazul meu. Am ieșit din căsnicie în momentul în care am știut că nu se mai poate repara nimic și am făcut-o cu același entuziasm cu care am intrat în ea, fără regrete, fără scenarii apocaliptice despre ce avea să urmeze. Astfel, am fost pregătită sufletește pentru o viață doar cu mine și cu cei doi copii ai mei. Poate de asta mi-a fost ușor să trec prin ultimii ani.
Sigur, nu pot să spun că nu m-am gândit chiar niciodată la a accepta un alt bărbat în viața mea atunci când voi fi pregătită pentru asta. Vreau să apară acel bărbat care să ne iubească în egală măsură pe toți trei și să-și dorească sincer să construiască o viață frumoasă împreună cu noi, dar nu mă leg de ideea asta.
Nu vreau pe oricine și în niciun caz nu vreau alături un bărbat doar pentru ca lumea să mă vadă și pe mine în rând cu concepția generală despre cum ar trebui să trăiască o femeie.
Am idei clare despre cum va fi bărbatul care ne va fi alături și nu am de gând să mă mulțumesc cu mai puțin. Dacă v-aș vorbi despre el, așa cum îl construiesc eu în mintea și în sufletul meu, mulți dintre voi probabil  ați râde neîntrerupt o săptămână. E ok. Și eu râd câteodată.
Nici de el nu mă leg, însă. Sunt bine așa cum sunt. Viața pe care am început să o construiesc pentru mine și pentru copii îmi e de ajuns acum. Oamenii care se bucură de existența mea și mă iubesc și mă încurajează, mi-s de ajuns momentan.
Viața mi-e plină de zâmbete și de încruntări, de sclipiri în ochi năstrușnici și de mofturi de pitici nemulțumiți. Mă bucur de toate în egală măsură. Ce nu am, încă nu e al meu și nu-i simt lipsa.
DSCN4748
Trei zâmbete sincere de la noi către voi.

Un gând despre „CIN’ TE MAI IA?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s