NINI

20181013_125236

Eliza a insistat rar să-i cumpăr câte ceva. Am cheltuit foarte puțin cu ea de când s-a născut, în primul rând pentru că am avut de toate primite de la prieteni, în al doilea rând, pentru că nu m-am mai aruncat (ca la David) să cumpăr ce mi-ar fi plăcut mie să-i placă și am așteptat să-mi comunice preferințele atunci când va fi momentul.

Așa a fost cu diadema pe care i-am luat-o de îndată ce a cerut-o, pentru că era primul lucru pe care și-l dorea cu adevărat.

Zilele trecute ne-am întâlnit în parc cu o prietenă de vârsta Elizei. Aceasta avea la ea o Minnie drăguță, cu fundiță și fustiță îmbulinate. Eliza o mai văzuse, dar atunci i-a picat cu tronc. Și-a dorit foarte mult să o iubească, iar prietena ei a lăsat-o doar un pic, pentru că Minnie era jucăria ei preferată și n-a suportat să o vadă prea mult în brațele altcuiva.

Nini, Nini, am auzit apoi întreaga seară, cu o jale în voce de ar fi înmuiat cele mai aspre inimi.

Am luat atunci copila de mână și am plecat să căutăm o șoricică pe cât posibil asemănătoare cu cea a prietenei. Era deja seara târziu, dar la Noriel încă era deschis, așa că am găsit-o. Agățată într-un raft, fără buline și cu rochița și fundița roz, nu roșii, ne aștepta, iar ochii copilei s-au umplut de sclipiri. S-a îndreptat mândră spre casă, a plătit ea și de atunci e nedespărțită de Nini a ei. Doarme cu ea, îi dă de mâncare, o scoate la plimbare.

Ne-am întâlnit din nou cu prietena cu Minnie îmbulinată și s-a lăsat cu chiote de bucurie.

Și eu sunt bucuroasă că i-am putut aduce sclipiri vesele în ochi.

20181013_125247

 foto: Eliza și iubita ei Nini

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s