ÎN VIZITĂ LA CERCETAȘI (fără poze, că nu am)

Nu știu dacă am mai povestit pe blog, dacă nu, vă spun acum: din toamnă, David merge la cercetași. Activitatea Scout este organizată de biserica catolică și este deschisă tuturor copiilor (din câte am înțeles, peste 6 ani) indiferent de religie.

Îmi mai povestea David ce activități fac și eram foarte curioasă să particip și eu la întâlniri. La ultima ședință, ni s-a spus că, dacă putem ajuta, suntem bineprimiți, pentru că, cel puțin la Lupișori, sunt foarte mulți copii iar fetele uneori nu fac față. Am spus din start că vin cu drag să ajut, dar a venit iarna iar planurile mi s-au schimbat. Ba a fost bolnav David, ba Eliza, ba eu, ba pur și simplu nu aveam nicio tragere de inimă să ies din casă.

Ieri, însă, am simțit că pot să încep să particip și eu la întâlniri. Activitatea urma să dureze doar o oră și jumătate, eu mă simțeam bine, copiii la fel. Așa că azi, ne-am urcat în taxi și am pornit împreună spre biserica catolică.

Copiii erau deja adunați în curte. Au făcut un cerc mare, au spus o rugăciune apoi au jucat un joc. S-au împărțit apoi în cele trei grupe de vârstă. Lupișorii, cei mai mici, au mers în încăperea de la subsol. Am mers și eu cu ei, împreună cu Eliza.

S-a făcut din nou un cerc, una dintre fetele leader a făcut prezența, apoi au învățat un joc muzical nou care mi s-a părut foarte haios. Mă tot chinui să mi-l amintesc să-l jucăm și la grădiniță.

După ce s-au amuzat bine, copiii s-au așezat la două mese mari. Pentru că joi a fost 24 ianuarie, a avut loc o discuție despre Unirea mică, au studiat poze cu Alexandru Ioan Cuza și cu harta României înainte și după Mica Unire, apoi au trecut la activitatea practică. Au răsuct fâșii de hârtie și au pregătit rotițe quilling pentru o lucrare pe care o vor finaliza într-o întâlnire viitoare.

În timpul acesta Eliza a început să se familiarizeze cu atmosfera și să se plimbe prin încăpere, și-a scos jucăriile din ghiozdănel, a stat de vorbă cu fetele.

După activitate, copiii au luat gustarea și au jucat telefonul fără fir. Spre finalul întâlnirii, Exploratorii, cei mai mari dintre cercetași,  ne-au făcut o surpriză și le-au arătat lupișorilor un dans nou. Întâlnirea s-a terminat cu muzică și dans.

M-am simțit foarte bine acolo. E o activitate care le prinde foarte bine copiilor, îi deconectează de la ecrane, îi învață să lucreze în echipă.

Cu prilejul altor întâlniri, copiii au fost în mici plimbări, au făcut jocuri cu indicii care i-au purtat în diverse locuri din oraș, au discutat despre diverse evenimente istorice sau nu. Atât cât voi putea, voi continua să particip și eu la activități și să ajut, mai ales când se va încălzi iar copiii vor veni în număr tot mai mare.

Dacă aveți în oraș această activitate, vă recomand să nu o ignorați total. Mergeți măcar de câteva ori sî vedeți despre ce este vorba. Noi suntem foarte încântați că am ales-o.

PS: Ăsta-i jocul muzical pe care l-au învățat copiii azi. Trebuie să-l mai ascult de multe ori până să ajung să nu mi se mai plimbe limba în gură, dar mi se pare foarte simpatic

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s